Studerende hjælper virksomheder ind i fremtiden

Kan man udvikle fødevarer via Zoom?

Efter afslutningen på DFI Food Days – La Grande Finale, afholdt den 26. maj, hvor studerende præsenterede løsninger til virksomhedsudfordringer, er svaret til overstående spørgsmål: JA.

Vi vil helt sikkert tage noget med os ind i vores videre og fremtidige udvikling. I første omgang vil vi smage den recept, som vi blev præsenteret for i dag,” fortæller Jacob Munck, Head of R&D Cereals, ved Crispy Food Nordic, der var en af de to virksomheder, som fik hjælp og input fra studerende til gårdsdagens online arrangement.

Forbrugertrends og pH-værdier

Crispy Food og Yokotime fik masser af konkrete input til, hvordan de kunne udvide deres produktportefølje. De studerende præsenterede gennemarbejdede input, der var underbygget med overvejelser om forbrugertrends, pH-værdier og holdbarhed, emballage tilpasset produktmixet og en sensorisk profil der matcher forbrugernes ønsker.

De studerende er virkelig gået til opgaven på en spændende måde. Der var for eksempel en, der havde sat sig meget detaljeret ind i, hvordan en præbiotisk kompot kunne supplere en probiotisk yoghurt til at udgøre en Synbiotika som er kombinationen af præ- og probiotika. Jeg vil helt sikkert gå videre med den recept, de studerende kom med og afsøge mulighederne for at sætte i produktion til detailmarkedet. Og jeg er helt sikker på, at jeg vil kunne lide den,” fortæller en glad direktør for Yokotime, Ricky Elstrup.

Granola i grøntsager

Skal der grøntsager i granola? Eller skal der granola i grøntsager? Det var en af overvejelserne hos den gruppe studerende, som arbejdede med Crispy Food casen. Gruppen valgte at fokusere på det sidste ved at tilføre granolaen i måltidssalater.

Det andet hold studerende arbejdede med at udvikle nye kompotter til Yokotimes yoghurter. De studerende præsenterede bla. en kompot med jordskokker, hindbær og frysetørrede elementer.

Smage igennem Zoom

To hold studerende fra Professionshøjskolen Absalon viste i dag deres løsninger via Zoom. De studerende har arbejdet intensivt med udfordringerne fra de to virksomheder siden februar i år. Trods det faktum at skolerne har været lukket, har de studerende alligevel formået at eksperimentere og nytænke ved hjemmearbejdsbordet og i køkkenet. Selvom virksomhederne ikke kunne smage løsningerne på gårdsdagens arrangement, så fik de en masse viden og input til, hvordan de kan udvikle fremtidsorienterede produkter.

Gode råd og pointer fra dagen

  • Forvent som tommelfingerregel en faktor tre mellem produktets produktionspris og den pris, produktet skal sælges til i supermarkedet
  • Hindbær kan være med til at højne produktets holdbarhed, da det sænker pH-værdien
  • Supermarkedsbesøg i London er en god kilde til trendspotting
  • Spot trends ved at abonnere på internationale medier som New Nutrition Business og Innova Market Insight
2020-06-09T14:22:36+00:0027 maj, 2020|Danish Food Innovation nyheder|