Billedet er lånt fra Fam. Carstensens Tehandel

Denne artikel blev første gang bragt på jv.dk den 19. oktober 2020.

Fam. Carstensens Tehandel har været en del af Danish Food Innovation projektet, Bæredygtig forsyning – barrierer og drivkræfter i implementering af cirkulær økonomi, som har hjulpet en række virksomheder, heriblandt Fam. Carstensens Tehandel, med implementering af cirkulære initiativer.

Som de første i verden: Lokal tehandler udvikler bæredygtigt tebrev

Fam. Carstensens Tehandel har stået i spidsen for at få udviklet et 100 procent kompostérbart tebrev. Det er det første af sin slags i verden, men den lokale virksomhed er klar med flere bæredygtige tiltag.

Aabenraa: I to år har den lokale virksomhed Fam. Carstensens Tehandel kæmpet for at gøre en vision til virkelighed. Det er nu lykkedes, og Jacob Carstensen og resten af familien og medarbejderne kan fejre, at de har formået at gå forrest på ét felt i kampen for klimaet.

De har nemlig som de første i verden udviklet et 100 procent kompostérbart tebrev, som kan smides direkte i den grønne affaldsspand uden fare for klimaet. For der er nemlig ikke længere hverken plastik eller aluminium i tebrevet og omslaget. Det er erstattet af naturmaterialer, og dermed har den lokale te-fabrikant skabt noget unikt.

Læs resten af historien her