Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk

2019-05-21T13:22:47+00:00

Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk Projektbeskrivelse Der findes ingen lovgivning eller objektiv målemetode til at evaluere fødevarers friskhed, så bestemmelse af holdbarhed er udelukkende producentens eller forhandlerens eget ansvar. Og særligt for kød og fisk er en præcis fastsættelsen [...]

Bæredygtig forsyning – barrierer og drivkræfter i implementering af cirkulær økonomi

2019-05-21T13:23:36+00:00

Bæredygtig forsyning – barrierer og drivkræfter i implementering af cirkulær økonomi Projektbeskrivelse Der er ingen tvivl om, at der er store gevinster at hente, hvis vi forbruger og producerer mere cirkulært – både for fødevareproducenten og for den samlede industri. Dog er det kun [...]

Søstjerners kvaliteter til brug i produktion

2019-05-21T13:23:55+00:00

Søstjerners kvaliteter til brug i produktion Projektbeskrivelse Man kender ikke meget til søstjerners sammensætning af olier eller aminosyrer ej heller til deres indhold af E- og D-vitamin, men disse unikke egenskaber kan muligvis benyttes til at udvikle nye produkter. Søstjerner er invasive arter, som truer økosystemerne [...]

Screening af proteiners ernæringsværdi

2019-05-21T13:24:31+00:00

Screening af proteiners ernæringsværdi Projektbeskrivelse Mange fødevareproducenter søger at gøre deres produkter sundere og vinde markedsandele med fokus på den sundhedsbevidste forbruger. En gruppe af disse producenter laver produkter målrettet syge og rehabiliterings personer, hvilket kræver proteiner af en god kvalitet. Dog er [...]