Insekter som fødevareingrediens2020-05-14T09:34:32+00:00

Project Description

Insekter som fødevareingrediens

Projektbeskrivelse

Insekter er en forholdsvis ny fødevareingrediens på det danske marked. Derfor er der heller ikke meget viden om fødevarekvaliteten og -sikkerheden, specielt holdbarheden. De danske fødevarer er kendt for høj fødevaresikkerhed og -kvalitet. For at kunne leve op til denne standard, sættes holdbarheden af fødevareprodukter med insekter i dag konservativt, hvilket mindsker markedspotentialet.

Dette samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet, Teknologisk Institut og virksomhederne Syngja, Wholi Foods og Dansk Insekt Protein vil derfor kortlægge udfordringerne i forhold til holdbarhed, som kan bruges til at foretage optimeringer i enten opskrifter eller processering.

Projektets fokusområder

Fødevaresikkerhed 2.0, Fødevarer til det sundere liv, Bæredygtig forsyning af råvarer i høj kvalitet

Partnere i projektet

Teknologisk Institut, Aarhus Universitet, Syngja, Wholi Foods og Dansk Insekt Protein