Project Description

Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener

Projektbeskrivelse

Der er stadig stigende efterspørgsel på færdigretter hos de danske forbrugere. Mange færdigretter produceres ikke ’lokalt’ men i storkøkkener, der også leverer til sygehuse, plejehjem, institutioner mv. Det stiller andre krav til både personale og produktionsudstyr, end de ’lokale’ køkkener, der har været almindelige indtil dato.

I dette samarbejdsprojekt mellem FORCE Technology, Erhvervsakademi Sjælland og to private storkøkkener stiller vi skarpt på kompetenceudvikling af personalet i storkøkkener med henblik på både det hygiejniske design, mikrobiologi og optimeret rengøring af produktionsudstyr samt på udarbejdelse af en skabelon for kravspecifikation til bestilling af nyt produktionsudstyr.
Samlet set vil dette betyde, at personalet i storkøkkener bliver bedre til at stille krav og ønsker til både eksisterende og nyt udstyr, samt at spørge ind til vigtige detaljer vedrørende produktionsudstyret, der vil være med til at sikre fødevaresikkerheden.

For at så mange storkøkkener og andre interesserede kan få udbytte af projektet, udarbejdes en artikel, og der afholdes en temadag.

Du kan også læse mere om projektet i denne artikel, som blev bragt i Food&Drinks december magasin.

Artikel 1 fra Food & Drink magasinet
Artikel 2 fra Food & Drink magasinet

Projektleder, Annette Baltzer Larsen, om projektet og hvordan det kan gavne SMV’er

Endelige resultater: En skabelon der højner din fødevaresikkerhed

Projektets fokusområder

Fødevaresikkerhed 2.0

Partnere i projektet

FORCE Technology, Erhvervsakademi Sjælland, Cofoco og Løgismose Meyers