Project Description

Fødevarematricens betydning for protein fordøjelighed

Projektbeskrivelse

Mange fødevareproducenter søger at opnå den optimale udnyttelse af eksisterende og nye proteinkilder. Derfor bliver den ernæringsmæssige værdi diskuteret og forsøgt sammenlignet.

I projektet mellem Aarhus Universitet, Aalborg Universitets Hospital og virksomhederne Toft Care, Skarø Is/Biosynergy, Essentia Protein Soulutions, Møllerup Brands, Denico, Biotrino, Vestkorn og Lihme Protein Solutions er målet at give virksomheder en platform, hvorfra de kan arbejde videre med produktudvikling i matricer, der giver bedst ernæringsmæssig udnyttelse af proteinet i forhold til særlige forbrugere, som patienter og ældre, der kræver proteiner af god kvalitet.

Projektets fokusområder

Fødevarer til et sundere liv, Bæredygtig forsyning af råvarer i høj kvalitet

Partnere i projektet

Aarhus Universitet, Aalborg Universitets Hospital og virksomhederne Toft Care, Skarø Is/Biosynergy, Essentia Protein Soulutions, Møllerup Brands, Denico, Biotrino, Vestkorn, Lihme Protein Solutions