Indlæser Begivenheder

I januar 2019 udgav vækstteam for fødevareingredienser en række anbefalinger for erhvervet. Man foreslår bl.a. en task force for udvidelse af råvaregrundlaget både fra sidestrømme og fra nye afgrøder, for at erhvervet kan fortsætte sin vækst på et bæredygtigt grundlag.

Samtidig er der med den særlige udviklingsordning for dyrkning af cannabis, der trådte i kraft pr. 1. januar 2018, opstået et helt nyt erhvervsområde i Danmark med dyrkning af planter til medicinsk brug.

Fra planter udvindes bioaktive højværdistoffer som proteiner, essentielle fedtsyrer, antioxidanter, naturlige farver, konsistensgivere, cannabis-olier og meget andet, som alle har stor betydning for både landbrug og gartnerier, der producerer vores fødevarer, ingredienser og medicin herhjemme. Med klimamålene følger der flere nye behov for at ændre måden, vi tilgår vores ressourcer. Alle restprodukter bør recirkuleres og ikke gå til spilde, transporten bør reduceres, og de dyrkede arealer bør udnyttes optimalt. Alt sammen medvirker et fokus på, hvordan vi i Danmark kan øge de lokalt dyrkede højværdistoffer, så vi fortsat kan sikre medicinal og fødevareingrediensindustriens råvarer helt i tråd med anbefalingerne fra vækstteam for fødevareingredienser.

 

Vi ønsker med denne 1-dags-konference at sætte fokus på, hvordan man kan imødekomme erhvervets behov for nye råvarer bl.a. ved at udnytte og optimere udnyttelsen af planters indholdsstoffer og planters evne til at producere præcis de højværdistoffer man ønsker på en bæredygtig måde.

 

For spørgsmål kontaktes Mai-Britt Brøndum på maib@teknologisk.dk eller telefon 7220 3447

 

Se programmet her

 

 

Tilmeld dig her

 

Temadagen afholdes af Teknologisk Institut og SDU i samarbejde med Danish Food Innovation