Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Denne konference er arrangeret af en af videnpartnerne i innovationsnetværket – Professionshøjskolen Absalon.

 

Vi står i dag overfor store udfordringer, der kræver et skift mod et mere bæredygtigt samfund. FNs 17 udviklingsmål for 2030 søger at mobilisere til indsatser omkring fælles bæredygtighedsmål. Blandt disse er at sikre mad til alle baseret på bæredygtige proteinkilder.

 

Vegetarisme og veganisme startede som små bevægelser, men i dag er der voksende bevidsthed blandt den brede befolkning om,at vi skal reducere vores kødforbrug af hensyn til planeten og kommende generationer. At skifte til en kost baseret på mere planteprotein anses af mange for en vej til at sikre mad til alle og øge bæredygtigheden.

 

Den stigende interesse for produkter baseret på planteprotein giver anledning til nye spisevaner og nye forretningsmuligheder, hvilket afspejles i øget udbud af kogebøger om planteprotein, flere plantebaserede færdigretter og vegetariske og veganske produkter.

 

På konferencen kan du høre om dyrkning, processering, forbrug og miljøkonsekvenser af planteproteiner. Der vil være oplæg (se nedenfor), innovative plantebaserede produkter udviklet af studerende og markedsplads med planteproteinproducenter fra Danmark, Sverige, Tyskland og Litauen.

 

Oplægsholdere:

  • Johannes Ravn Jørgensen, Aarhus Universitet om dyrkning af proteinafgrøder i Nordeuropa
  • Tobias Linné, Lunds Universitet om udvikling og trends i forbruget af planteproteiner
  • Henrik Saxe, Mindful FOOD Solutions om de miljømæssige effekter ved at skifte fra kød- til planteproteiner i private og offentlige køkkener
  • Frank Lipnizki, Lunds Universitet om teknologier der omdanner råt plantemateriale til spiselige proteiner

Konferencen foregår på engelsk.

 

Læs mere og registrer dig her