Indlæser Begivenheder

Er mikroalger den nye superfødevare? Der forskes intenst i disse år på at finde alternative til de nuværende fødevarekilder. Mange ser mod havets ressourcer, og her er der er et stort potentiale i at udnytte havets “grøntsager” til at skabe sunde, ernæringsrige og bæredygtige fødevarer. Væksterne i havet er en rig kilde til at udvinde både omega-3 fedtsyrer, antioxidanter og bioaktive peptider, der kan indgå i produktion af fødevarer og som ingredienser til fødevarer og foder. Mange kender til tang, men også alger – mikroalger kan blive en af de nye superfødevarer. I samarbejde mellem forskere og industrien arbejdes der ihærdigt på, hvordan vi kan udvinde ingredienser til produktion af fødevarer, og hvordan man kan dyrke mikroalger i stor scala.

Til at belyse emnet nærmere har vi inviteret virksomheden NatuRem Bioscience ApS, som er en af de første danske virksomheder med fokus på at udvikle produkter baseret på mikroalger. Til at belyse emnet fra en videnskabelig vinkel bidrager professor Poul Erik Jensen, Københavns Universitet med indlæg om fremtidens fødevarer. Kom, bliv klogere og smag på fremtidens fødevarer.

PROGRAM

15:30-16:00    Registrering

16:00-16:10

Velkomst

v/Susanne Baden Jørgensen, Senior International Consultant, Danish Food Innovation

16:10-16:45

Mikroalger – fremtidens fødevarekilde

v/Professor Poul Erik Jensen, Københavns Universitet

 16:45-17:00     Pause

 17:00-17:45

Mikroalger – Fra vision til værdiskabende virksomhed

v/Christopher Kjølby Jensen og Christian Kjølby Jensen, NatuRem Bioscience ApS

Prøvesmagning af produkter

17:45-17:55     Refleksion og diskussion

17:55-18:00     Afslutning