Nye millioner til nye fødevareprojekter

Der er gode nyheder til de virksomheder og vidensinstitutioner, der vil udforske nye områder inden for fødeinnovation. Danish Food Innovation tilføjer yderligere millioner til projekter, som skal skabe ny viden til SMVer. 

Danish Food Innovations pulje penge til samarbejdsprojekter, altså projekter der skal skabe ny viden til små og mellemstore virksomheder, øges fra 2,1 millioner til 3,75 millioner. Det betyder, at der er flere millioner til næste ansøgningsrunde for samarbejdsprojekter, som er lige om hjørnet.

Alle samarbejdsprojekter skal tage udgangspunkt i en af de seks fokusområder, som er udpeget af fødevareindustrien i fødevareforskningsstrategien Fødevareinnovation i Verdensklasse Frem Mod 2030.

Projekterne skal desuden tage afsæt i konkrete virksomhedsproblematikker, hvorfor alle samarbejdsprojekter skal have minimum 2 virksomheder og en videninstitution med, som en del af projektet.

Det glæder partnerne i Danish Food Innovation, da der nu går flere penge at udvikle nye teknologier, nye produkter samt nye forretningsområder.

I samarbejdsprojekterne er der fokus på øjeblikkelig værdi for SMVer, og derfor er det skønt, at der nu er endnu flere midler til det, og i det hele taget er vi spændte på, hvad der venter af innovative projekter og virksomheder i slutningen af 2019,” fortæller formand for bestyrelsen i Danish Food Innovation og Vice President ved Chr. Hansen, Esben Laulund. 

Er du interesseret?

Har du som virksomhed brug for ny viden og forskning til at styrke din virksomhed? Så er samarbejdsprojekter måske noget for dig.

Den næste mulighed for at søge et samarbejdsprojekt er lige om hjørnet. Du skal have indsendt sin ansøgning senest fredag d. 11 oktober 2019.

Har du brug for hjælp til at ansøge eller ønsker du at høre mere om samarbejdsprojekter, så kontakt Anni Simonsen på +45 50 74 98 30

Du kan også læse vores guide til at søge et samarbejdsprojekt.

De nuværende projekter

Fem projekter er allerede i gang, hvis emner spænder fra bæredygtig forsyning til fødevaresikkerhed:

  • Søstjerners kvalitet til brug i produktion
  • Fødevaresikkerhed og hygiejnisk design i storkøkkener
  • Screening af proteiners ernæringsværdi
  • Bæredygtig forsyning – barrierer og drivkræfter i implementering af cirkulær økonomi
  • Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk

Læs mere om de nuværende projekter her.

Pengene som tildeles puljen af samarbejdsprojekter, kommer fra en pulje på 12 millioner, som
Danish Food Innovation har fået tildelt af Forsknings- og Uddannelsesministeriet.

2019-09-11T09:08:32+00:0011 september, 2019|News|