Iværksætter ideer skal redde verden

Anerkendt entreprenør konkurrence kårede bæredygtige vinder-ideer på fredagens Food Festival.

Sukker uden kalorier, vegansk gør-det-selv ost og mad-emballage der nedbrydes i det grønne, er bare et par idéer ud af ni sunde og grønne iværksætter idéer, som blev præsenteret, da EIT Food gæstede Danmark for første gang med deres iværksætter konkurrence, EIT Food Innovation Prizes. EIT Food, er et europæisk videns- og innovationsfællesskab, skabt til at udvikle vores fødevare økosystem.

Sejren der inkluderede en 10.000 euro præmie gik til virksomheden Cellugy. Ifølge dommerpanelet vandt de grundet deres fuldtud cirkulære tilgang til et meget aktuelt problem:

”Plastik er verdens ottende kontinent – et kontinent som dræber vores klode. Cellugy har opfundet en smart måde at forvandle fødevarespild, på verdensplan er det hele 40-45 procent af den mad der produceres, som går til spilde, til en emballage der er total bionedbrydelig. Denne løsning vil reducere vores behov for at forbruge plastik,” fortæller Nadav Berger, fra PeakBridge Partners.

De andre jurymedlemmer var Michelle Williams fra Aarhus Universitet, Jason Voogt fra Ferrero, Wilhelmena Jewell Sparks fra BITHOUSE GROUP og Thomas van den Boezen fra StartLife.

Den ny høstede præmie fra EIT Innovation Prize har stor betydning for Cellugys næste skridt:

”Vi er igang med en patentansøgning, som er essentiel for vores forretningsgrundlag. Patentansøgninger er meget dyre, og derfor vil præmien fra EIT være en stor hjælp i forhold til at færdiggøre ansøgningsarbejdet,” fortæller Isabel Alvarez-Martos, medstifter og CEO ved Cellugy.

Anden pladsen med en præmie på 5000 euro gik til Ziv Zwighaft fra virksomheden Low2No, som har skabt et alternativ til sukker med næsten nul kalorier.

EIT Food Innovation Prizes er en af Europas største iværksætterkonkurrencer, indenfor fødevarer, og EIT Food ser disse start-ups, som en vigtig del af industriens udvikling.

“EIT støtter disse start-ups i deres vækst, fordi vi er overbeviste om, at der ikke kan ske udvikling i vores fødevaresystem uden de innovative idéer, som bliver sendt på markedet takket være disse fantastiske iværksættere. De er en essentiel del af vores økosystem, nu mere end nogensinde, og vi er stolte af at støtte dem i deres vækst.” udtaler Benoit Buntinx, som er Director of Business Creation i EIT Food.

Det er første gang, at Europas største netværk indenfor fødevareinnovation afholder et event i Danmark. Danish Food Innovations netværksleder og CEO ved Agro Business Park, Lars Visbech, ser det som en vigtig relation:

”Det er vigtigt for Danmark at EIT anerkender den danske fødevareklynge – en klynge hvor mange aktører i industrien er samlet om at sikre Danmark en førende plads indenfor fødevare innovation. Derfor er dette event en vigtig milepæl – et event som Aarhus Universitet med deres nylige medlemskab hos EIT har været med til at henlede.”

Foruden Aarhus i Danmark afholdes EIT Food Innovation Prize arrangementer i 16 andre lande i Europa. De næste finder sted i Rumænien, d. 12. september og i Istanbul d. 18.-19. september.

2019-09-12T21:52:46+00:0011 september, 2019|News|