Kan man tjene penge på fødevarespild?

I slutningen af august blev der afholdt kick-off-arrangement for fokusområdet bæredygtig forsyning af råvarer. Fokus var på, hvordan man kan lave forretning ud af fødevarespild.

Der er i disse tider stor fokus på, hvordan man kan udnytte alle ressourcer bedst muligt. Også blandt fødevareproducenter, der ser en god forretning i at tage restprodukter fra produktioner af andre fødevare og lave det om til nye i stedet for at smide dem ud.

Derfor havde Danish Food Innovation, der er et innovationsnetværk for fødevarer, samlet en række oplægsholdere til at fortælle de fremmødte om deres erfaringer med forretningsgørelse af fødevarespild.

Blandt andet var Ditte Poulsen fra Coop forbi for at fortælle om, hvilke tiltag Coop har taget. Èt af dem er, at de sender overskudbananer til en isproducent, som bruger det i deres produktion af is.

Genbrugskrus på Grøn Koncert

Derudover fortalte Nikolai Milman, der er projektleder for Grøn Koncert, om, hvordan de har omlagt hele deres fokus på plastik, så de i dag kun serverer drikkevarer i genbrugsplastikkrus. Fra at man tidligere kunne bruge et krus én gang, kan de nye genanvendes op til 25 gange, før de er ubrugelige. Når de så er færdige, kan de sendes tilbage til producenten, der kan upcycle det til andre produkter.

I 2019 drak alle deres 170.000 gæster således øl af de nye krus. Selvom det var en stor logistisk udfordring at få fragtet krusene rundt, havde det mange andre goder, da de blandt andet oplevede, at der generelt var renere og mindre skrald på deres festivalpladser.

Alt i alt var der på temadagen 11 forskellige oplægsholdere – forskere, iværksættere, branche- og industrifolk.

2020-02-24T12:44:29+00:001 september, 2019|Danish Food Innovation nyheder|