Billede fra tidligere EIT Food Innovation Pris’ konkurrencer. Kreditering: EIT Food

Tværeuropæisk fødevareinnovationskonkurrence kommer til Aarhus

EIT Food vælger det danske økosystem som vært for sin første nordiske begivenhed.

Danmarks center for fødevareinnovation, Aarhus, skal i september være vært for den seneste udgave af EIT Food Innovations Pris, Europas store start up konkurrence indenfor agrifood-sektoren.

EIT Food er Europas førende fødevareinnovationsinitiativ og har til formål at skabe en bæredygtig og fremtidssikker fødevaresektor. For fødevare start ups, som arbejder med ideer, der leverer et sundere og mere bæredygtigt fødevaresystem, er EIT Foods Innovationspris en mulighed for at vinde 10.000 EUR i alt.

Eventet, EIT Food Innovations Pris, afholdes i samme uge som European Food Venture Forum 2019 og Aarhus Food Festival, den største madfestival i norden.

Innovationskonkurrencen markerer muligvis den første af mange anledninger, hvor det tværeuropæiske partnerskab vil række ud til Aarhus og økosystemet bag den succesfulde fødevareklynge i Danmark.

Benoit Buntinx, Director of Business Creation, EIT Food sagde: “Med Aarhus Universitet som vores nye partner, har det været muligt for os at styrke vores relation til norden. Regionens status som centrum for fødevareinnovation gør det til et perfekt valg i forhold til at afholde konkurrencen samt at fremme vores mission om at fostre entreprenørskab indenfor agrifood området.”

Billede fra tidligere EIT Food Innovation Pris’ konkurrencer. Kreditering: EIT Food

Fødevareudfordringer i fokus

Som en del af European Institute of Innovation & Technology, er det EIT Foods mission at løse de mange udfordringer, der truer fremtiden for vores fødevaresystem. EIT Innovations Prisen er målrettet start ups på et tidligt stadie med en forretningside, som bidrager til et godt helbred og miljøet samt bidrager til mere transparens og tillid.

Udvalgte finalister vil få chancen for at pitche deres forretning foran en ekspert jury, som udvælger vinderen af en 10.000 EUR førstepræmie og en 5000 EUR andenpræmie.

Ved Aarhus eventet den 6. september vil de internationale konkurrence-deltagere få adgang til potentielle samarbejdspartnere, investorer og andre fødevareindustri kontakter fra det danske fødevare økosystem, hvilket inkluderer Danish Food Cluster og Danish Food Innovation.

Alle partnere ser frem til at velkomme deltagerne til Aarhus i byens årlige festival uge, der indeholder mange store aktiviteter med fødevarer som omdrejningspunkt.

Udover innovationskonkurrencen i Aarhus i Danmark, vil EIT Food Innovations Prisen blive afholdt i 16 andre Europæiske lande.

Interesserede startups skal ansøge inden 12. maj. Find mere information om EIT Food Innovations Prisen og hvordan du ansøger:

EIT Food Innovation Prisen
2019-05-01T10:00:57+00:0024 april, 2019|News|